Category:
Join Recipelink.com for Free!
Title
Category
From Hobbs, 11-08-1998
Board
Msg ID 031653

Some of us on the TKL Cooking Club Board are looking for help in translating this recipe for "Mug Snugglers" aka "Stroopwafels."

These delicious caramel-filled waffle cookies originated in Holland in the 1800s. The recipe has reportedly been closely guarded by those
companies who sell the delights by mail order. There are a number
of such sites on the web.

Anyway, I found a recipe on the web, but it is not in English.
Hopefully someone can translate this recipe into
English for us.

These would make GREAT gifts!

------------------------

RECEPT: STROOPWAFELS


- Ingredienten:
[voor de wafels:]
500 gram bloem
250 gram gesmolten boter
150 gram witte basterdsuiker
50 graam gist
een beetje lauwe melk
een ei

[voor de vulling:]
500 gram stroop
300 gram donkere basterdsuiker
75 gram boter
een theelepel kaneelpoeder

- Bereiding:
Het geheim van de stroopwafel valt uiteen in twee delen. De ene
helft van
het geheim is, dat je de wafels alleen warm kunt verwerken.
Anders breken
ze. De andere helft is dat er boter en suiker door de stroop moet
worden
gewerkt, waardoor deze nog stijver en nog kleveriger wordt.

Ook de bereiding bestaat uit twee delen: het bakken van de wafels
en het
maken van de vulling.

Maak van de wafelingredienten een beslag.
Laat u daarbij niet misleiden door het woord "Beslag", want het
wordt een
vrij stevige massa die u met de handen door elkaar zult moeten
kneden.
Laat het deeg drie kwartier rijzen, liefst op een vochtig-warme
plek.
Kneed het dan opnieuw en verdeel vervolgens het deeg in balletjes
ter
grootte van een stevige knikker.

Maak vervolgens de vulling klaar.

Verwarm de stroop en meng de andere ingredienten er door. Leg
dan een
balletje deeg in een wafelijzer en bak het aan beide kanten gaar.
Licht met
een mes de wafel uit het ijzer en snijdt de wafel open wanneer die
nog warm
is.
Wacht u te lang dan zal de wafel breken. Besmeer de ene
wafelhelft met de
vulling en druk de andere helft er op.

Om te voorkomen, dat u niet snel genoeg bent om de wafels open
te snijden,
kunt u het bakken en opensnijden het beste met zijn tweeen doen.


Reviews and Replies:
  1
  2
  3
  4
  5
UPLOAD AN IMAGE
Allowed file types: .gif .png .jpg .jpeg

E-Mail This Message
POST A REPLY
Post a Request - Answer a Question - Share a Recipe
Thank You To All Who Contribute
  • if you would like to be notified when your message is posted, please enter your e-mail address. Your address will not be displayed in your message and it will only be used to mail the message to you.
  • This message includes a recipe that I have not made Recipe: will appear as the first word of the title
  • This message includes a recipe that I have made Recipe (tried): will appear as the first words of the title
  • This message is a question or a request for a recipe ISO: (In Search of) will appear as the first words of the title
  • This message is to thank the person(s) that answered my request Thank You will appear as the first words of the title
  • Please enter your message below, and click the finish button to complete your post.
POST A NEW MESSAGE
Post a Request - Answer a Question - Share a Recipe
Thank You To All Who Contribute
  • if you would like to be notified when your message is posted, please enter your e-mail address. Your address will not be displayed in your message and it will only be used to mail the message to you.
  • This message includes a recipe that I have not made Recipe: will appear as the first word of the title
  • This message includes a recipe that I have made Recipe (tried): will appear as the first words of the title
  • This message is a question or a request for a recipe ISO: (In Search of) will appear as the first words of the title
  • This message is to thank the person(s) that answered my request Thank You will appear as the first words of the title
  • Please enter your message below, and click the finish button to complete your post.
Recipe Box Buttons Description
Join Recipelink.com to get your personal Recipe Box
Recipe Box - Save / Remove buttons not active
Recipe Box - Save / Remove buttons active
Show your Recipe Box
Shows when signed into your account,
click this button to save a link to the post
in your personal recipe box.
Shows when signed into your account,
click this button to Remove the link
in your personal recipe box to this post
  help@recipelink.com